Teorien.dk logo
Forside

Teoriprøven

Politiets teoriprøve, til almindelig bil kategori B, består af 25 billeder. Til hvert billede er der 2-4 spørgsmål, som besvares med ja eller nej. Hjælpemidler er ikke tilladt.

Hvis der er en eller flere fejl i et billede, tæller det som én fejl. For at bestå teoriprøven må du højst have fejl i 5 af billederne. Med andre ord skal du have 20 billeder, der er helt rigtige. Når teoriprøven er slut, bliver den straks rettet, og du får resultatet med det samme. Teoriprøven varer i alt ca. 30 min.

Digital teoriprøve

I Hillerød og Holbæk foregår teoriprøverne digitalt. Det vil sige, at hver elev sidder ved en computer og laver en teoriprøve. Fordelen ved dette system er, at eleven kan gå tilbage i billederne og rette i svarene. Eleven har 25 minutter til at lave teoriprøven.

Andre steder benyttes stadig det gamle system, hvor eleven sidder og krydser af på et afkrydsningsark med en kuglepen. Billederne, der bruges i det digitale teoriprøvesystem og i det gamle system, er de samme.

Husk at medbringe

Du skal medbringe følgende dokumenter, for at blive lukket ind til teoriprøven.

- Ansøgning om kørekort, med alle nødvendige underskrifter påført. Ansøgningen skal være vedlagt et foto med lægens underskrift på bagsiden.
- Lektionsplan, med dit navn og alle nødvendige underskrifter påført.
- Legitimation. Legitimationen kan være en af 3 følgende dokumenter: Tidligere udstedt kørekort af EF-model eller kreditkort-typen, gyldigt pas eller original dåbs-, navne- eller fødselsattest samt billedlegitimation.
- Evt. opholdstilladelse.
- Skal du til kontrollerende køreprøve, så skal du også medbringe dit kørekort.

Hvis ansøgningen eller lektionsplanen ikke er udfyldt korrekt, kan du blive afvist til teoriprøven. En ny teoriprøve koster 600-900 kr., så husk at møde til tiden.

For at blive meldt til teoriprøve

For at blive meldt til teoriprøve, skal du inden da have modtaget undervisning hos en godkendt kørelærer. Det vil normalt være kørelæreren, der melder eleven til teoriprøve. Hvis du har fået køreselforbud foregår det lidt på samme måde, bare med færre teori- og kørelektioner.

Hvis du er generverver, skal du til en kontrollerende køreprøve, der består af en teoriprøve og en praktisk prøve. Der er ikke noget krav om, at du skal have modtaget teori- eller køreundervisning hos en kørelærer, men det kan være en god idé at tage et par køretimer.